My cart
0 RON

0 0 - 0 RON

Cele mai frumoase si apreciate pietre cu turmalina au fost formate prin activitatea hidrotermala, asa cum se obtin si nanocristalele de titan.

Aceste cristale se formeaza atunci cand apele termale (calde) si vaporii contin elemente necesare pentru a forma turmalina in diferite orificii, goluri ca spatii pentru cresterea cristalului. Acele spatii pot fi de marimi diferite ce fac ca si turmalina sa se gaseasca fie sub forma unor cristale foarte mici fie sub forma unor cristale masive de o greutate de peste 100 de kg. Multi minerologi si colectionari de minerale au devenit bogati prin descoperirea unor astfel de orificii sau cavitati pline de pietre pretioase.

Formula chimica a pietrei cu turmalina demonstreaza ca aceasta piatra pretioasa este un mineral complex de siliciu de bor si a fost generalizata astfel:

XY 3 Z 6 (T 6 O 18 ) (BO 3 ) 3 V 3 W

Literele din formula reprezinta pozitia turmalinei in structura atomica.

X = Calciu, Sodiu, Potasiu

Y = Litiu, Magneziu Fier 2, Fier 3, Mangan 2, Aluminiu, Crom 3, Vanadiu,

Z = Magneziu, Aluminiu, Fier +3, Vanadiu +3, Crom +3,

T = Siliciu, Aluminiu, Bor;

V = Hidroxid, oxigen;

W = Hidroxid, Fluor, Oxigen;

 

Aceasta formula complexa si multitudinea de ioni pe care ii contine turmalina, produc numarul de minerale din categoria pietrelor cu turmalina. Asociatia Internationala de Minerologie a identificat pana acum 32 de minerale de turmalina diferite pe baza compozitiei chimice a tipurilor finale ai seriei de solutii solide. (Adachiite, Bosiite, Schrol, Elbaite etc) fiecare cu o formula/compozitie diferita. Termenul de „turmalina” este o denumire generica folosita in mod obisnuit pentru orice mineral din grupul de pietre pretioase cu turmalina.

Compania Edenlyfe Group ofera produse de calitate ce contin turmalina pura. Aceste produse se impart in:


                 Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării, ești de acord cu folosirea acestora.