My cart
0 RON

0 0 - 0 RON

Denumirile pietrelor cu turmalina

Turmalina este una dintre cele mai faimoase si populare pietre pretioase deoarece se gasesc intr-o varietate mare de culori si cu un aspect foarte placut.

Bijutierii si gemologii le-au pus denumiri comerciale pietrelor pentru diferite culori pentru a comunica mai eficient cu clientii. Să dăm câteva exemple:

Turmalina roșie este vânduta sub denumirea de „rubelita”, turmalina albastra închisa este vanduta ca „indicolit”, turmalina neagra este vanduta sub denumirea „schorl” (produsele noastre contin turmalina neagra), turmalina cu un complex de culori verde-rosu este denumita „turmalina pepene”, cea verde „Verdelita” s.a.m.d.

Aceste denumiri fac ca termenii pietrelor cu turmalina sa fie simpli pentru cumparatorii de bijuterii. In anumite cazuri cand se vand pietrele cu turmalina sub denumirile lor stiintifice, compozitia fiecarei pietre trebuie determinata pentru a se asigura ca numele folosite pentru comert sunt exacte.

Uneori, cei care comercializeau pietre cu turmalina, induceau in eroare cumparatorii. De exemplu, in anul 1990 in Paraiba, Brazilia au fost gasite pietre cu turmalina electric-albastra colorata cu urme de cupru. Pietrele au fost numite „Paraiba” dupa localitate. Pentru cumparatori, numele era unul exotic si culoarea era una foarte placuta. Însă aceste pietre, de aceeasi compozitie au fost gasita in 2001 si 2005 in Nigeria, respectiv Mozambic și au fost folosite pentru acestea denumirea de „paraiba” chiar daca ele nu proveneau din Paraiba, Brazilia și acest lucru a produs confuzii referitor la provenienta pietrei. Ulterior se folosea si denumirea de „Paraiba Africana”.

Compania Edenlyfe Group ofera produse de calitate ce contin turmalina pura. Aceste produse se impart in:


                 Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării, ești de acord cu folosirea acestora.